Om MarineMetric

På Sjöassistans hjälper vi hundratals båtägare varje år med problem, stora som små. Tekniken kommer snabbt dels direkt i båten med moderna motorer med helt digitaliserade instrument och även styrning. Men även med en rad smarta sensorer som idag blir mer och mer vanliga i båtlivet. Gemensamt för alla olika sensorer är att dom ska ”larma” när något är fel. Det finns flera utmaningar med detta som t ex. att larm endast går till en person, fellarm är vanligare än ”riktiga larm”, larm går på natten när ingen ser mobilen.

Val av infrastruktur, kommunikationsprotokoll, app eller webapp, APIer etc. Ett fungerande system har många komponenter som skall samspela med ofta flera parter inblandade. Med över 20 års erfarenhet inom området IT övervakning, monitorering applicerar vi dessa erfarenheter till framtidens båtliv.

Vi är övertygade om att tekniken / digitaliseringen kan ge stora fördelar för båtlivet, men det kräver ”hela processen”, dvs bra teknik, fungerande kommunikation, tydlig åtgärdsprocess, direkt digital koppling till olika parter såsom försäkringsbolag, varv mfl. Om du vill veta mer eller har egna funderingar på hur båtlivet skulle kunna förbättras inom detta område, tveka in att höra av dig till oss.

Kontakta oss – klicka på bilden.